петък, 28 ноември 2014 г.

Как да направите свой уеб сайт

Изграждане на уеб сайт е чудесен начин да споделите идеи и мисли пред света

да представите своята дейност и да заявите уникалността си. За да се получи един лесен за разбиране и усвояване сайт, показващ цялата си прелест е нужно поредица от стъпки, които всеки трябва да извърви.

Сред важните неща, които трябва да бъдат съобразени в създаване на сайт са:
  1. Вдъхновение – разгледайте чужди сайтове и такива на конкуренти. Най-често страхотният дизайн и уникалното съдържание са това, което завладява посетителя от пръв поглед. Към грабващите вниманието елементи са изложена информация, ресурси, връзки, начин на създаване и подреждане на сайта, лекота в навигацията. За да получите идеи за това как да проектирате свой собствен сайт, погледнете сайтове, които правят подобни неща.
  2. Лесният достъп е важното нещо – в случай, че не разполагате с определена част от информацията, се уверете, че получаването на тази информация е ще става логично. Като цяло по-простите дизайни, с по-малко страници са най-добрата алтернатива.
  3. Изберете тема – тук чудесна възможност предоставят готовите уебсайтове. Ако вече имате добра представа за това, което вашия сайт трябва да представлява лесно ще може да изберете подходящата визия.
  4. Асоциацията – когато чуете думата „Интернет“, кое е първото нещо, с което свързвате своя бизнес или услуги - Електронната търговия; Социализиране; Маркетинг и реклама.
  5. Направете план - изграждането на вашия сайт е ангажимент, който се нуждае от достатъчно време и средства, за да спестите от тях и за да получите нещо наистина качествено и стойностно, обърнете се към фирма за създаване на сайт.
  6. Неповторимостта на съдържанието – съществуват много и различни видове съдържания и много от тях имат свои собствени съображения. В случай, че искате да развиете електронен магазин, то трябва да сте на ясно, как да разположите елементите. Ако вашият бизнес е свързан с услуги – туризъм; транспорт; фотография; счетоводство и други, то добре е да обърнете внимание на доброто представяне на дейността.
  7. Поддръжка – обърнете внимание за това колко често ще се нуждае вашият сайт от оптимизация на съдържанието и цялостна поддръжка. Със създаване на собствен сайт може да спестите време, средства от заплати и да покачите продажбите, достигайки до по-голям мащаб от аудитория, но ще ви е нужна и техническа поддръжка. За това може да потърсите специалист, който да поеме администраторските отговорности.
За създаване на сайт е нужно съобразяването на много детайли, но това е само малка част от цялостната работа по него. В процес на работа могат да се появят редица въпроси, за много, от които трябва бърза и адекватна намеса. Всичко това може да е част от работата на техническият отдел, които наемате да се занимава с вашия сайт.

Винаги и всяко начало е трудно, но това не бива да демотивира никого. На света няма невъзможни неща, а когато човек истински желае нещо, винаги може да го има. Дали сами ще създавате свой собствен сайт или ще заявите на фирма да извърши това е без значение. Добре е да сте информирани за всичко, с което може да се сблъскате по пътя около създаване на сайт.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница